Gamtos desertai – ir skanu, ir sveika

Sveikuoliškų desertų kūrėja Rūta Pečiukėnė dar visai neseniai buvo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Sveikatos skyriaus tarnautoja. Šiandien nuo jos veido nedingsta šypsena, kai pristato savo mažyčius gardžius kūrinėlius.

Ji sako, kad darbas Savivaldybėje buvo labai įdomi patirtis. Užaugo kaip asmenybė, ir sako dėkingumo žodžius buvusiems kolegoms. Bet dėl didelių darbo krūvių suprastėjus sveikatai teko išeiti. O dar ir pati susirgo kovidu. Buvo priversta daryti pertrauką, susigrąžinti sveikatą. Medikai patarė keisti mitybos įpročius. Rūta yra baigusi visuomenės sveikatos mokslus, turi magistro laipsnį, tad sveikesnė, palankesnė mityba jai nebuvo visiška naujiena.

Mačiau aplinkinę situaciją, kad vis daugiau žmonių serga diabetu, nori mažiau vartoti pridėtinio cukraus, turi alergiją glitimui, netoleruoja laktozės. Tai paskatino ieškoti alternatyvų ir atiduoti duoklę tiems žmonėms. Kaip visuomenės sveikatos specialistė niekur nuo savo patirties nebėgau, tik ji išsirutuliojo į kitokią veiklą.

Rūta su desertais dirba jau apie pusmetį, po truputį augina paklausą. Rengia desertų pristatymus įvairiose organizacijose, kavinėse. Desertuose nėra glitimo, naudojama stingdančioji medžiaga – kokoso aliejus. Desertas formuojamas sluoksnis po sluoksnio naudojant šaldymo technologiją. Turi šokinę šalčio kamerą, šaldančią iki -32 laipsnių, tai pagreitina darbą.

Visą straipsnį skaitykite čia